Voorproefje voor de expeditie #jongestad

Wishing Well West buurtkinderen

Op woensdag 24 juni is er een voorproefje voor de expeditie van de #jongestad in Lombok. Nieuw Utrecht heeft een samenwerkingsverband gestart met studenten van University College Utrecht. Zij zijn gegrepen door het thema #jongestad als het om toekomstdenken over de stad gaat. Waar vergrijzing de landelijke demografische trend is, blijft in Utrecht de bevolking groeien en de jeugd blijft de dominante groep.

Speelplekken van kinderen worden doorgaans vormgegeven door volwassenen. Uiteindelijk vinkt de gemeenteambtenaar vaak de wipkip, rubberen tegels en de schommel aan op de bestellijst van de gebruikelijke leverancier – want nog steeds het meest praktisch en kostenefficiënt.

De kinderen spelen wat de studenten betreft de voortrekkersrol tijdens de expeditie. Zij nemen de deelnemers mee naar hun  persoonlijke lievelingsplekken in de buurt. Ook denken de buurtkinderen mee over nieuwe toekomstkansen voor het ideale stadsleven in hun omgeving.

Deze woensdagmiddag in juni komen de buurtkinderen uit Lombok en studenten van University College Utrecht met Henri, die hen als coach vanuit Nieuw Utrecht begeleidt, alvast bijeen bij Wishing Well West. De tieners krijgen uitleg over het lustrumprogramma van Nieuw Utrecht en laten vervolgens de buurt door hun ogen zien.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s