Map Up #1 bij Café O

Het gaat er stevig aan toe tijdens de eerste Map Up van Nieuw Utrecht in Café O. Deze nieuwe werkplek voor zzp’ers op de kop van de Amsterdamsestraatweg is het vrolijke uithangbord van Bureau O. Op 22 september geeft NU hier verder invulling aan het lustrumprogramma Happy City Utrecht NL. Hoe groeit de organische stad en welke rol speelt NU als aanjager naar de stad van de toekomst. Laten zien? Eensgezind: “ja”. Ruimte voor de nieuwe, gelukkige stad maken? De voorhoede is klaar voor de start. En dan is de vraag: hoe ziet de gelukkige stad eruit? Daar zit deze avond het meeste plezier. De voorbeelden en interpretaties vliegen over tafel. Wilde ideeën? Graag!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ankerpunten van Utrecht
Happy City Utrecht NL richt het toekomstdenken op de essentie van het stadsleven in Utrecht. Dat verhaal maken we samen en alles telt mee. Zeker ook de kwetsbare plekken die niet direct geld opleveren of nuttig zijn. De #tijdloze stad geeft bijvoorbeeld een stevig fundament aan het karakter van Utrecht. De Dom en Oudegracht erkent iedereen als iconen. Maar er is meer. Het is ook de duizend jaar oude tuingrond bij de Minstroom. Het is de eeuwige drukte van het verkeersknooppunt bij TivoliVredenburg. Het zijn typisch Utrechtse familiebedrijven. Idee: kunnen we nieuwe ankerpunten maken voor de komende duizend jaar?

Minder fietsen
Happy City Utrecht is een #fietsstad. Die is met de start van de Tour wereldwijd sprankelend op de kaart gezet. Er zijn dus nog volop toekomstkansen voor de fietsstad. Een onverwachte insteek voor de fietsstad is om juist minder fietsen in de stad te willen. Er zijn te veel fietsen. We moeten er minder van hebben en die efficiënter gebruiken via deelsystemen.

Geloofsvragen
Tot slot gaat het over de spirituele stad, ook een karakteristiek onderdeel van Utrecht. De behoefte aan spiritualiteit blijft, alleen de vorm verandert. De komende twintig jaar blijven in het aartsbisdom Utrecht nog maar 20 van de 300 kerken open als het aan bisschop Eijk ligt. Wat betekent dit voor de toekomst van de spirituele stad Utrecht? Count your blessings!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s