Programma Happy City Utrecht NL

Start up kaart presenteren

Het lustrumprogramma van Nieuw Utrecht in 2015 gaat over de stad die de toekomst heeft. En dan doelen we niet op beoogde economische groeicijfers, rendementsdenken en de functionele stad. We hebben het over de essentie van het leven in de stad: waar de vorm, samenstelling, organisatie en groei van de stad ruimte geven aan ons streven naar geluk: Happy City Utrecht.

Stadsexpeditie
Een stadsexpeditie gaat over één van de tien thema’s die we samen hebben gekozen. Je moet de stad kennen en beleven om ‘m te kunnen meemaken.  Thema’s zijn nu eerst: tijdloze stad, fietsstad, betaalbaar wonen, de jonge stad en campusstad.

Map-Up voor de Happy City Guide
We werken aan een Happy City Guide voor Utrecht 2030. Vol voorbeeldprojecten, toekomstkansen, portretten en beschouwingen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden benoemen we wat deze nou precies bijdragen aan de gelukkige stad. Deze principes kunnen we gebruiken bij het maken van Happy City Utrecht.

Meer over Happy City NL
Zoek op ‘Happy City’ en zie hoe hot dit thema is. Wij houden deze website en social media bij met actuele informatie. Henri wijdde er al de NU-column aan op DUIC. Onze inspiratiebron is Happy City, het must read boek van Charles Montgomery die dit onderwerp wereldwijd op de agenda zet. Ook Happy City UK laat zien hoe de wereld een nieuw verhaal nodig heeft.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s