Voorproefje voor de expeditie #jongestad

Wishing Well West buurtkinderen
Op woensdag 24 juni is er een voorproefje voor de expeditie van de #jongestad in Lombok, die 8 oktober gaat plaatsvinden. Nieuw Utrecht heeft een samenwerkingsverband gestart met studenten van University College Utrecht. Zij zijn gegrepen door het thema #jongestad als het om toekomstdenken over de stad gaat. Waar vergrijzing de landelijke demografische trend is, blijft in Utrecht de bevolking groeien en de jeugd blijft de dominante groep.
Speelplekken van kinderen worden doorgaans vormgegeven door volwassenen. Uiteindelijk vinkt de gemeenteambtenaar vaak de wipkip, rubberen tegels en de schommel aan op de bestellijst van de gebruikelijke leverancier – want nog steeds het meest praktisch en kostenefficiënt. Zo niet nu.

De kinderen spelen wat de studenten betreft de voortrekkersrol tijdens de expeditie in oktober. Zij nemen de deelnemers mee naar hun  persoonlijke lievelingsplekken in de buurt. Ook denken de buurtkinderen mee over nieuwe toekomstkansen voor het ideale stadsleven in hun omgeving.

Deze woensdagmiddag in juni komen de buurtkinderen uit Lombok en studenten van University College Utrecht met Henri, die hen als coach vanuit Nieuw Utrecht begeleidt, alvast bijeen bij Wishing Well West. De tieners krijgen uitleg over het lustrumprogramma van Nieuw Utrecht en laten vervolgens de buurt door hun ogen zien… idee is om een app door de tieners te laten ontwikkelen van een guided tour langs bestaande en nieuwe mogelijke lievelingsplekken in de jonge stad. Resultaten hiervan kun je meemaken tijdens de expeditie #jongestad van 8 oktober (direct naar info en aanmelden). Op 29 november worden drie toekomstkansen uitgewerkt tijdens ons Happy Lab.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s