Kennisatelier Data en Fiets

Reactive road snow

Nieuw Utrecht is via NU-lid en hoogleraar publieke innovatie Albert Meijer een samenwerkingsverband aangegaan met Young Innovator’s League van Universiteit Utrecht. Vijf masterstudenten doen onderzoek naar Smart Mobility in opdracht van Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Nieuw Utrecht stelt een specifieke focus op de fiets voor. De fiets heeft de toekomst in Utrecht. Ze onderzoeken verschillende nieuwe ontwikkelingen, zoals big data, fietsparkeren, doorstroming op kruispunten, verwarmde fietspaden, duurzame verlichting. De studenten organiseren met Nieuw Utrecht op 18 mei 2015 een kennisatelier met betrokken Utrechtse partijen, zoals Dataschool, Smart City Grid 030 en Utrecht fietst. Een middag van ideevorming rond Utrecht fietsstad. Met speciale aandacht voor moderne technologie om het vervoer met de fiets aangenamer, sneller en veiliger te maken. Ze doen voorstellen voor expedities en een pilot. Een mooie basis voor het lustrumprogramma dat Nieuw Utrecht verder uitwerkt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s