Eerste team van start

usbo team Brainstormsessie Nieuw Utrecht_4 maart

Albert Meijer, hoogleraar Public Innovation, bracht vijf studenten Urban Governance in om mee te werken aan NU De Toekomst. Vlnr: Idwer Doosje, Dide van Eck, Marion Herder, Dominique Smeets, Amy Bos.

Utrecht is echt een kennisstad met haar enorme rijkdom aan onderwijsinstellingen. Toch blijven al die kenniswerelden te veel gescheiden en kan er beter gebruik worden gemaakt van het beschikbare potentieel in de stad. Zo vinden vijf studenten Urban Governance. Zij leveren een bijdrage aan NU De Toekomst, dankzij het samenwerkingsverband dat Nieuw Utrecht onlangs met Bestuurs- en organisatiewetenschap van Universiteit Utrecht aanging.

De studenten gaan op zoek naar trends rond nieuwe vormen van kennisuitwisseling tussen instellingen voor hoger en middelbaar (beroeps)onderwijs en maatschappij. Op basis hiervan formuleren zij kansen voor de NU Toekomstkaart van Utrecht, die verder worden uitgewerkt in een atelier. De studenten krijgen deels studiepunten voor hun bijdrage aan NU De Toekomst en werken daarnaast ook in eigen tijd mee uit enthousiasme voor het project. Waarmee zij zelf al een voorbeeld zijn van de nieuwe verbindingen tussen onderwijs en maatschappij die zij verder willen stimuleren in het onderwijs.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s